Monistrol, que deriva del seu nom original en llatí Monasteriolum, és una vila de 3.100 habitants situada a 155 m d’altitud, a la riba dreta del riu Llobregat, al costat de la carretera d’Abrera a Manresa (C-55). Està construïda esglaonadament en el vessant de migjorn de la serra de Canfranc.
A l'arribar a la vila, i abans de començar la ruta, ens vàrem trobar l' agradable sorpresa que hi havia una fira de mercat que confluia desde els carrers principals fins a la famosa plaça porxada del Bo-bo, moment en que més d'un va aprofitar per fer-hi un apat i acabar de comprar les viandes necessaries per a la resta del dia.No sabem quin tipus de festa es celebrava però el cert és que va durar fins la nit.
Vàrem iniciar així la primera part de la ruta per lo que era el cementiri de la població per uns camins poc marcats i se'ns dubte poc transitats cap a Sant Benet de Montserrat en lo que és la Serra de Canfranc. Tot hi fer pocs kilòmetres va ser probablement dels troços on més desnivell vàrem fer.
Sant Benet és una abadia benedictina femenina, situada a 531 m d’altitud, en una carena del vessant nord de la muntanya de Montserrat, al costat de la carretera de Monistrol de Montserrat direcció al monestir de Montserrat (BP-1121) i també de la colònia Puig, un antic hotel ara abandonat.
Allí vàrem fer la primera parada de 20 minuts on vàrem aprofitar per anar al bany i fer un àpat. Poc després iniciàvem el camí, seguint la carretera BP-1103 gairebé un kilòmetre i deixant-la de banda poc abans de trobar Santa Cecilia i en direcció al GR-172 o l' anomenat camí de l'arrel.
Desde allí vàrem poder disfrutar ja d' unes vistes molt maques de l' Abadia de Sant Benet i molt al fons de Monistrol de Montserrat.
El GR-172 tot i no ser de gran dificultat ens impedia caminar uns al costat dels altres i gran part de la ruta va ser feta en fila india, en algun punt trobàvem alguna cadena però sense oferir grans problemes per a cap dels integrants. El GR-172 transcorre al llarg de la Serra de les Lluernes i es va iniciar la caminata del gran recorregut poc abans d'on hi ha la roca del Cavall Bernat
Poc després d' iniciar aquest tram per la serra vàrem decidir fer parada per dinar, beure i descansar.
Desde aquella privilegiada posició teniem vistes precioses de la vall, del Cavall Bernat i de les agulles dels Flautats.
Després del descans Antonio ens va oferir un curs accelerat d' orientació per la muntanya amb el plànol.
També es va aprofitar per fer-nos la foto de grup
La part final del recorregut transcorre pel Pla de la Trinitat fins arribar prop de Santa Anna on ens vàrem desviar definitivament cap al Monestir. Tot seguit hi ha un desnivell de 200 metres en baixada que es fa per unes escales de pedra on en alguna zona estan en bastant mal estat.
El premi era aprop i Montserrat es divisava desde les escales.
Un cop a Montserrat alguns de nosaltres vàrem iniciar la tradicional visita al temple
El monestir de Montserrat, situat a 720 metres, és un monestir de l’orde benedictí dedicat a la Mare de Déu on es venera la Mare de Déu de Montserrat. La imatge de la Mare de Déu que s’hi venera és romànica, del segle XII i és la patrona de Catalunya.
La nostre arribada va coincidir amb el repicar de les campanes, casi semblava que ens rebessin victoriosament. Tot hi que era tard alguns vàrem entrar a visitar l'església del monestir.
Aquesta visita potser ens va passar factura perquè la tornada no era llarga ni molt difícil però la nit se'ns tirava a sobre. La part final va ser una cursa a contra-rellotge per arribar abaix amb certa de llum, gairebé no ho vàrem aconseguir. Tot hi ser una ruta directe a Monistrol el desnivell mitjà era de 25º i essent de nit i de baixada no va ser del tot senzill. Aquesta ruta passa pel GR-96 per l' anomenada Drecera dels tres quarts i cap al final acaba confluint amb la GR-5.
En definitiva tot i no ser el pla original va ser una jornada interessant amb alguna que altre anècdota i ens ho vàrem passar força bé. Ara cal que l' any vinent fem la ruta Terrassa-Montserrat al complert.
No hay comentarios:
Publicar un comentario