14-15 de Maig: nota geogràfica

La nostra ruta del 14-15 de maig transcorre a cavall entre els Estats espanyol i francès, la major part per la comarca de la Cerdanya de la província de Girona. Continuant tan sols uns pocs quilòmetres a l'Oest, ens trobaríem a Andorra.


Al sud s'estén la vall de la Cerdanya, esquitxada de pobles antics que han crescut greument en els últims temps a causa de les noves urbanitzacions. Ho recorre el riu Segre que continua el seu camí fins a l'Ebre, a través de la Seu d’Urgell i Lleida.

Un dels seus afluents, el riu Duran, ha excavat la Valltova, per on s'accedeix al poble de Meranges, al peu del Puigpedrós.

El camí al cim transcorrerà, després del desviament a l'estany de Malniu, per una lloma meridional denominada Serrat de les Perdius Blanques.

Des del pla superior, resultat de glaciacions quaternàries, a l'altre costat del vall de la Cerdanya es podrà veure la serra del Cadí. D'altra banda, ens veurem completament envoltats de cims pirenenques.


Després del Puigpedrós espera una petita joia del Pirineus: el circ glacial dels Engorgs, amb la seva desena de llacs alpins. En la seva part baixa, es troba el refugi on passarem la nit.

A la tornada, seguirem el vessant fins a sobrepassar l'estany Sec i el refugi del Malniu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario