27-28 d'agost: fotos d'Andorra

No tot seria bufar i fer ampollas. Andorra se'ns va donar dificil. El primer dia, després d'una pujada monumental d'uns 800 metres de desnivell, ens varem trobar amb la necessitat de baixar al fons de la vall de Rialb i tornar a pujar uns altres 400... per tenir feta només la meitat del camí fins al refugi... Estava claríssim que nos ens donaria temps i vam provar aturar cap al refugi per una altra via, però ens trobariem amb una boira espessísima al costat francès. Vam haver de baixar a Andorra la Vella per fer nit perquè, al comptar amb el refugi de Fourcat, no portavem sacs ni tendes. No hi ha mal que per bé no vingui... les creps que vam sopar estaven delicioses!

Al dia següent tornariem a abordar la muntanya, aquest cop per l'altra banda. El temps va estar fantàstic i vam passar un dia tranquil i relaxat a les ribes dels llacs alpins de Tristaina.

Andorra, no et relaxis, que tornarem i ens prendrem la revanxa!



25-26 de juny: videomuntatge de la sortida

Moltes gràcies, Silvia, pel muntatge!

Aquí estem, caminant cap a Puigcerdà, sobre els passos dels ultims ressistents republicans de Catalunya:



27-28 d'agost: nota geogràfica

Aquesta muntanya es troba al nord-oest del Principat d'Andorra, a la frontera amb França. Està vorejada per diversos llacs d'origen glacial en la seva vessant sud, una meravellosa conca de la glacera Coma de Tristaina pertanyent a la parròquia d'Ordino. Tristaina és un dels principals cims de la frontera andorrà-francesa. Els altres són Font Blanca (2.903 m), Serrera (2.913 m) i Estany Esbalçat (2899 m). Per la seva ubicació estratègica, Tristaina és un esplèndid mirador des del qual gaudirem d'una de les millors vistes del Pirineu Central: Coma Pedrosa (2946 m.), el cim més alt d'Andorra, Pica d'Estats (3.143 m.), la muntanya més alta de Catalunya, Montcalm (3077 m), l'últim dels tresmils cap a l'est, i l'Aneto (3.404 m.), el cim més alt dels Pirineus, són alguns exemples de les altes muntanyes que ens envoltaran .

Totes les seves cares presenten forts pendents. Amb neu o gel, aquest esdeveniment podria dificultar la pujada fins i tot per les rutes normals: piolet i grampons són imprescindibles fins al final de la primavera, quan es poden trobar pendents que poden arribar a 40-45 º. Tot i la proximitat de l'estació d'esquí d'Ordino, l'ascens per la cara sud travessa zones verges d'alta muntanya, cobertes de prats, llacs glaceres i crestes rocoses.

Aquesta bella conca glacial hauria de ser protegida pel Govern d'Andorra. L'enorme complex d'esquí d'Ordino està al costat i alguns llocs interessants a la cara nord dels veïns Pic Cataperdís (2812 m) i Pic d'Arcalís (2780 m.) estan plens de ciment i telecadires. La carretera que creua Coma arriba gairebé 2.500 metres d'altura i destrueix el ritme pausat i la tranquil.litat d'aquest llunyà vall.

27-28 d'Agost: descripció de la sortida

En dues setmanes ens espera Andorra. Si us plau, tots / es els que vulguin apuntar-se, passin pel formulari d'inscripció: d'aquesta manera sabrem quants serem i quants cotxes necessitarem. En aquesta ocasió no hi ha possibilitat d'arribar amb tren, així que els últims que s'inscriguin poden quedar-se fora si no hagués prou places de cotxe!

El cost de la sortida, com ja es va posar en la fitxa, serà de 45 euros per cap, amb dos euros d'aportació a l'Ateneu per als que no siguin socis / es. Això inclourà el transport i la nit al refugi francès de Fourcot. Per 23 € més el refugi ofereix així mateix sopar i esmorzar, una opció bastant recomanable, ja que estalvia pes de portar, la molèstia de preparar el menjar i permet menjar calent, cosa que no ve gens malament en alta muntanya.

La ruta no promet ser fàcil: només el viatge en cotxe ens ocuparà unes 3 hores i mitja. I el desnivell serà bastant important tant el primer dia de caminada com el segon. Una ruta que no és fàcil però tampoc impossible per a algú en un estat mitjà de forma. I la seva recompensa ... enorme: els llacs alpins del Tristaina i el seu cim (2879 m).

L'últim dia per apuntar-se és el dimecres 24, però des del diumenge 21 començarem a gestionar les reserves del refugi. Si us plau, no espereu a l'últim moment per apuntar-vos.

Aquí us deixem algunes imatges del que ens espera: